שלושת השאלות נפוצות עם תחילת הקמת המסעדה/בית הקפה/חנות מותג:
כמה זה יעלה לי?
כמה זמן עד שנפתח לקהל?
מה אני צריך לעשות בכל התהליך?
תכנון מוקדם של לוחות הזמנים והאומדן, הוא המפתח ליצירת תהליך מתקדם יעיל ומהיר להשלמת הפרויקט ,תוך הבנה כי הינו מתאים למיצוב לעיצוב ולתוכנית העסקית. הליכה במסלול ברור תביא סדר לתהליך, תבנה סדרי עדיפויות ויכולת לקבל החלטות מהירות . לרוב המשקיעים בשלב הקמה ובסופו אין מושג כמה עלה באמת הפרויקט, איזה עלויות היו בלתי צפויות ואלו שייכים לתזרים השוטף.במקביל עם שכירת הנכס והאדריכל מתחילות ההתלבטויות . מה השלב הבא, איך מתקדמים, האם צריך יועצים, כמה זמן מתכננים, ממי מקבלים הצעת מחיר, איזה ספקים צריך וכמה זמן מבצעים.עם הצגת תוכנית ראשונית וסקירת הנכס נעמיד עבורך אומדן מפורט בעל סטיה של עד 12% הבנוי כרשימה מפורטת ומכיל את כל המרכיבים להקמה. האומדן בודק את עצמו בכמה פרמטרים. אחוז הפרק מהאומדן הכללי, מחיר למ"ר, חלוקה לתזרים ועלות בדולרים.
את האומדן ניתן לחלק ל4 פרקים עיקריים
עלויות תכנון: אדריכל, יועצי ליבה, אגרות ורשויות.
עלויות מטבחים: ציוד מטבח, עבודות נירוסטה, קירור ושונות.
עלויות קבלן: עבודות אדריכלות בניה ותשתיות חשמל אינסטלציה מיזוג וכיבוי
הצטיידות: ריהוט, נגרות, תאורה, מתח נמוך, תקשורת, שילוט, דקורציות, כלים, ביגוד ואפילו ניקיון והדברה.
במקביל תוגש תוכנית עבודה, לוחות זמנים ותחומי אחריות של כל המעורבים הכוללת :
- חוזה ונספח טכני לשכירת הנכס
- תכנון תוכנית העמדה
- תוכניות מפורטות
- מכרז קבלנים
- מכרזים משלימים
- ביצעו שלב תשתיות
- ביצוע שלב גמרים
מסירה סופית ואישורים